Vyhledej
Základní škola a Mateřská školy Bílá Třemešná > Sport

Kája Lukášová, Kačka Schreiberová a Nela Glosová vybojovaly pro ZŠ Schulzovy sady medaile z republikového finále OVOV

Loňský školní rok přál školákům ještě méně než ten předchozí. Ani v uplynulém roce nemohla proběhnout okresní a krajská kola soutěže Odznaku zdatnosti, a tak jsme se pomalu loučili s tím, že se bude konat republikové finále. Pořadatelé nakonec finále uspořádali v upraveném režimu.


Školy mohly přihlásit pouze osmičlenná družstva s předem určenými pravidly. V družstvu nastoupili čtyři hoši a čtyři dívky, ve družstvu musely být zastoupeny ročníky 2011 – 2007. Naše škola přihlásila dvě družstva, za každou budovu jedno. Štěstí se na nás usmálo a obě družstva byla do soutěže přijata, a tak se naše škola již po desáté zúčastnila této pěkné soutěže, jejíž atmosféra je neopakovatelná. Slavnostní zahájení, nástup všech účastníků na plochu, přinesení vlajky čestnou vojenskou stráží, husitský chorál, hymna, setkání s olympioniky, seskok parašutistů, to vše se vrylo do paměti účastníků, kteří pak po dva dny zápolí v deseti náročných disciplínách. Jejich úsilí podporují desítky olympioniků, našich bývalých úspěšných sportovců. Setkání s nimi patří k těm nezapomenutelným. V uplynulých letech to byla setkání s Danou Zátopkovou nebo Věrou Čáslavskou, ale i s mnoha dalšími.

V letošním roce byli naši žáci velmi úspěšní. Karolíně Lukášové se podařilo vybojovat stříbrnou medaili a Kateřině Schreiberové a Nele Glosové pak medaile bronzové.

Stát na stupních vítězů a přebírat medaile od střelce Jana Kůrky, trojskokanky Šárky Kašpárkové a lyžařky Šárky Strachové, to byl vrchol, na který se dívkám podařilo vystoupit.

Úspěšní byli i další naši závodníci. Martin Palan skončil na 4. místě, Markéta Síbrová na místě 8., Michal Lukáš byl 11. a František Šturm 16. Výborné výsledky odevzdali i ostatní členové družstev.

Družstvo budovy A obsadilo mezi 73 družstvy skvělé 11. místo. Vítězi však byli všichni, kteří dokázali zvládnout všech deset disciplín.

Doufáme, že v tomto školním roce už proběhne soutěž normálně a naši žáci se pokusí vybojovat svou účast na OVOV standardní cestou.


P. Špatenková, M. Šturmová a T. Nosek

Další články ZŠ Schulzovy sady

FOTOGALERIE - Kája Lukášová, Kačka Schreiberová a Nela Glosová vybojovaly pro ZŠ Schulzovy sady medaile z republikového finále OVOV

Související články
ZŠ Schulzovy sady zvítězily v okresním kole OVOV!
Úspěch královédvorských šškoláků na republikovém kole OVOV
Jakub Grus byl třetí na republikovém finále v desetiboji olympijských vítězů OVOV!
Malé Sokolky mají krásnou reportáž v České televizi v hlavním vysílacím čase
Máme 2 zlaté medaile z republikového finále Sazka olympijského desetiboje! Podívejte se na videa
Republikového finále Olympijského desetiboje se účastní 10 královédvoráků! Máme průběžné výsledky po prvním dnu!
Vaše komentáře

Přečteno 586x