Vyhledej
Základní škola a Mateřská školy Bílá Třemešná > Sport > fotbal

Fotbalový zápas s FK Mostek vyvolal opět otázky nad nedostatkem rozhodčích

Redakce / 19.09.2021, Dvůr Králové nad Labem, sokolvitezna.kralovedvorsko.cz
Muži v derby padli, čeká je druhý Rudník. Žáci doma neprohráli, ve středu přivezli 3 body. Se starší přípravkou nikdo nechtěl hrát. Mladší přípravka přivezla všechny body ze Žacléře a mini z Mladých Buků. Starší a mladší přípravka hrály přáteláky na Mostku.

FOTOGALERIE - Sokol Vítězná v týdnu 10.-17. září


MUŽI

Muži po vydařených výhrách nad Ml. Buky v poháru a pak v zápase Hajnicí zajížděli k poslednímu celku skupiny B - FK Mostek. Ale jak je známo, tyto zápasy jsou označovány jako derby, neboť za ně i za nás hrálo a hraje mnoho hráčů, kteří hráli za oba celky.
Proto vždy postavení v tabulce nemá hodnotu, ale jen to jak hráči přistoupí k zápasu. Nezačali jsme špatně, neboť jsme si vypracovali v celém zápase mnoho šancí, ale i soupeř měl několik slibných šancí, některé pokryli brankáři a některé nenašli cestu ani k brankáři ani směrem do branky.
Přesto první branku vsítil náš štírek Lukáš Andrle již v 16. minutě 1:0.

Bohužel za 2. minuty přišel centr do vápna a špatně odhlavičkovaný míč se smolně odráží k soupeřově noze a od ní k nám do branky, 1:1 jedeme na novo.

Bohužel jsme zároveň museli střídat zraněného Kubu Pacáka v obraně, a jak je známo hýbat s obranou není nic dobrého...přesto o 5. minutě jsme díky střelecké potenci Lukáše Andrleho získali vedení na svou stranu 2:1. Tento stav nakonec vydržel až do konce poločasu.

Do druhého poločasu jsme nastoupili bez změn, přesto jsme věděli, že jedno střídaní budeme muset brzy udělat, je to na každém, ale každý v týmu je zodpovědný za náš tým a měl by k tomu tak přistupovat, proto by měl i dodržet životosprávu, aby podal dobrý výkon a podržel svůj tým.

V 58. minutě jsme opět propadli a střela asi z 30m z kraje hřiště si našla cestu až za záda Romana 2:2. Zase srovnáno :(

Naštěstí se svou levačkou o 9 minut později opřel Filip Kňourku a načapal brankáře domácích v nedbalkách, když mu na čáře míč prolítl mezi nohy, uf, zas vedeme 3:2!

Doufali jsem, věřili, že to dáme, ale co se dělo pak, místo klidu na kopačce chyba za chybou...individuální chyby nabídli soupeři další gólovou šanci v 73. minutě a opět srovnává 3:3.

Místo trojnásobného vedení jsme přestali hrát, naopak soupeř na koni a dopouštíme se další chyby a to zásadní, když v 75. minutě faulujeme ve vápně a soupeř dává na konečných 3:4 z penalty.

Od 80. minuty jsme se snažili ještě s výsledkem poprat, soupeř dobře bránil a my honili míč kde se dalo, tolik zkažených přihrávek. Do toho soupeř začal ,,takticky zdržovat" hru. My stále bojovali, říkáme si 7 branek, střídání, upozornění na zdržování, ale k údivu všech na tabuli padla 90. minuta a s ní hvizd rozhodčího pro ukončení zápasu.

No to vám prasknou nervy, sedm branek, střídání a zdržování, nikdo neupozornil, že tabule údajně běží později, nikdo neupozornil zda se něco nastavuje, nebo že by rozhodčí měl jiný čas na hodinkách...v tu chvíli nervy pracovali, naši hráči se seběhli k rozhodčímu a chtěli od něj vysvětlení...kdyby nastavil 3 minuty, třeba bychom nic neudělali, třeba bychom dostali branku, ale i třeba vyrovnali... 

Zápas jsme si prohráli sami, ale toto bylo od rozhodčího zbytečné, to vše vypramenilo ve strkanici, kde při odchodu ke všemu "nechtěně" rozhodčí dal "pohlavek" Andrlemu, který si myslel, že to byl kapitán domácích, v tu chvíli se chtěli do sebe zbytečně pustit, naštěstí se to po zápase vysvětlilo. Bohužel dohru to mělo ještě při odchodu ze hřiště, kdy to náš hráč nervově nevydržel a nadal rozhodčímu. Ale opakuji, proč rozhodčí v tak napjaté situaci pískl konec s tabulí... Přitom stačilo tak málo a byl klid. 

Do toho rozhodčí vám řeknou, že jich je málo, a že po zápase letí na další zápas, aby to stíhali, tak co si člověk rozumného myšlení má myslet, že to ukončili dříve, aby stihli další zápas. Hráč je od toho, aby hrál a chodil na tréninky, bohužel dospělého jedince nepřevychováte. Vedení klubu je od toho, aby udělalo podmínky pro hráče a mládež, ale stále slyšíme jen, že nejsou rozhodčí, proč na tento zápas dorazili rozhodčí jen ve dvou a proč spěchali na další a zda to nešlo udělat jinak, a proč to rozhodčí ukončil s 90. minutou, to není otázka na hráče, ani na klub, bez pardonu - to je na někom jiném a stejně to tak viděl po zápase i domácí soupeř.

A znovu, "kdyby nebyly ryby, nebyly by rybníky". Mohli jsme se odpoutat. Nyní máme velkou marodku a pracovní vytížení hráčů, takže počítáme, s kým vůbec pojedeme bojovat a "přežít" do Rudníka, který je na druhém místě, ale každý se dá porazit i v méně hráčích, o tom se už mnoho z nás přesvědčilo dříve v jiných zápasech. Tak nám držte aspoň pěsti.

V SOBOTU 18. 9. hrajeme v Rudníku od 16:00 hodin
( rozhodčí: Votoček Radek, Mader Zdeněk a Dvořák Martin)


Žáci pod vedením trenéra Vaška Hanuše a asistentů trenérů pana Tulacha přivítali na našem hřišti v sobotu 11. 9. tým Lánova.
Za pěkného počasí se odehrál první zápas vyrovnaný s mnoha zahozeným šancemi z našich kopaček mimo branku, naštěstí soupeřovi šance pochytal dnes hodně Honza Bilina v brance. První zápas skončil spravedlivou remízou, druhý jsme zasloužení vyhráli, když jsme předvedli v zápasech mnoho pěkných fotbalových akcí. Tým se dává do kupy, jen je škoda, že zápasy jsou ze stránky nasazení jak na houpačce, snad si to časem sedne a budeme řešit jen ty technické věci.

K dalšímu zápasu zajížděli žáci opět do Úpice, kde se nejdříve utkali s Pilníkovem, který porazili. Ve druhém zápase už narazili na silnější tým domácích Úpice se kterým prohráli. Do zápasu jeli pomoc i někteří hráči starší přípravky.

Nyní čeká žáky zápasy v neděli 19. 9. opět v nedalekém Pilníkově kde se od 9:00 hodin utkají s domácím Spartakem a od 10:00 hodin s Lánovem. Držíme pěsti.



Starší přípravce trenéra Jakub Daniela odpadl na sobotu soupeř z Radvanic, kde volali ve čtvrtek, že mají velkou marodku, na to konto jsme psali na OFS a týmům Bílé Třemešné a Svobodě n.Ú. zda by jsme se k nám nemohli připojit. Bohužel nikdo nechtěl svůj harmonogram měnit a tak jsme neměli soupeře. proto někteří hráči nastoupili opět za žáky v sobotu proti Lánovu.
V týdnu jsme aspoň sehráli přátelské utkání na Mostku, kde založili mládež, ale zatím ji nepřihlásili do soutěže, z našeho pohledu škoda, když hodnotíme situaci po utkání.

Soupeř mnoha dětí proti našim nastoupil s dětmi od 9 do 13 let, s některými šikovnými hráči. My proto že pro nás byla priorita zápasů žáků ve stejný čas, tak jsem poslali některé hráče do Úpice, ale nikdo nečekal, že se nám před zápase dva hráči omluví, bohužel to znamenalo, že jsme nastoupili do zápasu jen s jedním střídajícím a to jen díky odvolání Ondry Čubiče od žáků.
Kluky musím jen pochválit, neboť jsme brali tento zápas jako přípravu a prostor pro hráče širšího týmu STP, ale pro mnoho omluvenek si kluci mákli na dno svých sil, když hráli s jedním na střídání 4x 20. minut. Zápas nezačal dobře, brzy jsme prohrávali po chybách 0:3, ale naši mladíci hráli až do konce prvního zápasu (2x 20minut jeden zápas) a zaslouženě to otočili a vyhráli. Druhý logicky docházel ,,kyslík", dali jsme sice pět branek, ale soupeř více. Co nás mrzí, že jsme obdrželi branky hlavně po zbytečných chybách. Ale jako ,,trénink" si myslím, že hráči dnes odmakali na 100% a zaslouží jak poděkování, tak i velký respekt a to nejen můj. Škoda, že nemohli i jiní hráči.


Kuba Daniel

Nyní čeká STP zápasy v sobotu 18. 9. na našem hřišti v Huntířově od 9:30 a 10:30 hod. s Trutnovem ,,B"
a odvetu s Mostkem budeme hrát ve čtvrtek 23. 9. na našem hřišti od 17:00 hodin.

Mladší přípravka trenérů Dana Tichovského a Kamila Pavelky ve svých úvodních zápasech v Žacléři nové sezony nezaváhala. Když v neděli 12. 9. přivezla všechny body domů a nastřílela celkem 23 branek!
Ve středu 15. 9. stejně jako starší jela na přátelák na Mostek, kde se utkala také s úplnými nováčky fotbalu, kteří začali hrát a ještě neokusili zápas, nejsou přihlášeni do soutěže. Z mladší přípravky již nastupuje pravidelně šikovný Kuba Šrámek ročníku 2015 a s ním i někteří další hráči mini přípravky.

Nyní čeká MLP zápasy v sobotu 18. 9. po starší přípravce na našem hřišti v Huntířově dvoj zápas s Hostinným od 13:00 a 14:00 hod.


Mini trenérů Patrika Čechoviče a Dana Tichovského v pondělí 13. 9. zajížděla na hřiště M.Buků, kde se utkala s domácími a týmem Kocbeře/Hajnice, oba zápasy zvládli skvěle a zaslouženě vyhráli.
Nyní čeká MINI zápasy až 23. 9. ve čtvrtek na našem hřišti v Huntířově přivítáme od 17:00 a 17:40 hod. ve dvoj zápase opět tým Kocbeře/Hajnice.

Sokol Vítězná z.s.

Další články Sokol Vítězná

Související články
Pozvánka na zápasy a tréninky fotbalového týmu Sokolu Vítězná

Přečteno 631x